Diamantmuseum Provincie Antwerpen

Diamantmuseum Provincie Antwerpen
Hanzestedenplaats 1
B-2000 Antwerpen (Vlaanderen)
BE

Historisch museum
Diamant en Antwerpen zijn al eeuwenlang zo sterk met elkaar verbonden dat de ‘Sinjoren’ er een volkse benaming voor hebben bedacht: ’t Steentje! Het Diamantmuseum Provincie Antwerpen presenteert je hoezeer diepmenselijke emoties rond ’t Steentje de leidraad vormen van het BriljAntwerps Verhaal. Via het Diamantpaviljoen aan het MAS maar ook via activiteiten buiten de museummuren kan de bezoeker unieke diamantervaringen beleven in Antwerpen, wereldcentrum voor diamant. Kern van deze activiteiten is het ontdekken van de magie rond het meest fascinerende steentje ter wereld – het hardste materiaal dat je kunt omtoveren tot een schitterende sierdiamant, Briljant geslepen, volgens Antwerps vakmanschap.
 
 
Er zijn de topstukken uit de collectie te zien in het Diamantpaviljoen aan het MAS, waar ze voor het grote publiek blijven schitteren.
 
 
Het Diamantpaviljoen licht toe waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd, maar toont tegelijk wie er actief is in de diamanthandel- en nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. De diamantshop maakt de ervaring compleet.


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 114 milliseconds.