Museumserver

Uitleg

De agenda van de Museumserver bevat activiteiten en tentoonstellingen van Nederlandse musea en paramuseale instellingen.

Belangrijke evenementen worden door ons in de agenda geplaatst. De aankondigingen en persberichten voor de Agenda zijn echter zo talrijk dat niet alle activiteiten en tentoonstellingen door ons geplaatst kunnen worden.

Wanneer u zelf uw items in de agenda plaatst bent u er zeker van dat deze op de juiste manier in de agenda verschijnen. Ook kunt u, indien nodig, uw items zelf wijzigen.
Het agenda item kan voorzien worden van een afbeelding (JPEG, PNG of GIF).

Ook nieuws- en persberichten kunt u via dit CMS plaatsen op de website van de Museumserver.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de agenda, en ook het invoeren van agenda-items en nieuwsberichten door musea is gratis.

De Museumserver wordt maandelijks door circa 30.000 bezoekers geraadpleegd (ruim 150.000 pageviews p/m).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de agenda door de volgende stappen te doorlopen:
  1. Als u nog geen account heeft op de Museumserver maakt u dit eerst aan.
    (NB: u dient uw registratie te bevestigen door te klikken op de hyperlink die u via e-mail zal worden toegezonden)
    (tip: gebruik geen spaties of accenttekens in uw gebruikersnaam)
  2. Stuur vervolgens een e-mail naar aanmelding@museumserver.nl met daarin uw gebruikersnaam en de naam- en adresgegevens van het museum waarvoor u de agenda wilt beheren.
  3. U ontvangt bericht zodra uw aanmelding is verwerkt en kunt vanaf dat moment uw agenda en nieuwsberichten plaatsen op de Museumserver.
Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact opnemen met Marco Legemaate of René de Ree, via e-mail info@museumserver.nl of via telefoon 020 - 5318 490.<< terug naar het inlogscherm