Continium – Discovery Center Kerkrade

Museumplein 2
6461 MA Kerkrade (Limburg)

Industrieel erfgoed | Streek- en stadshistorische collectie | Technische en transportcollectie | Wetenschap en Techniek museum
Discovery Center Continium is één van de drie provinciale musea van Limburg. In 1998 opende het museum als ‘Industrion – Museum voor Industrie en Samenleving’. Na ruim tien jaar het verhaal van 150 jaar wonen, werken en leven in Limburg te hebben verteld, werd de koers van het museum gewijzigd.

In 2009 opent het museum opnieuw als ‘Continium – Discovery Center Kerkrade’, een plek waar bezoekers zelf ontdekken wat wetenschap en techniek voor hun dagelijks leven betekenen, in verleden, heden én toekomst. Naast historische thema’s als steenkolenmijnbouw en Maastrichts aardewerk, komen ook voor de toekomst belangrijke thema’s als nanotechnologie en duurzaamheid aan bod.

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 257 milliseconds.