De Theefabriek

De Theefabriek
Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl (Groningen)


Historisch museum
De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederland's enige theemuseum, een theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel.
 
 
In het theemuseum wordt u meegenomen op een verrassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee, van de plant tot het drinken.
 
 
In verschillende theatrale decors wordt het complete verhaal van de thee verteld. Een bezoekje aan het museum is een boeiende ontdekkingsreis door wereld van de thee, van de plant tot het drinken. Kijken, ruiken, aanraken, bijna alles mag!
 
 
Waar wordt thee verbouwd, hoe ziet een theeplant eruit en welke blaadjes plukken ze nou precies. Hoe worden de geplukte blaadjes verwerkt; worden ze alleen gedroogd of gebeurt er nog iets meer?
 
 
Hoe kweken ze nieuwe theeplanten, door stekken of door zaaien?
 
 
Wat is een nursery? Wat is nou precies een theefabriek en wat gebeurt daar allemaal? Wat zit er in thee?
 
 
Welke rol hebben de Nederlanders bij de verspreiding van thee over de wereld gespeeld? Wat is een theeklipper? Wat doen ze in de consumptielanden met de thee? Hoe krijgt thee een extra smaakje, zoals aardbeien- of kaneelthee.
 
 
Wie heeft eigenlijk het theezakje uitgevonden en hoe krijgen ze die thee er toch in? Wat kun je verder met die zakjes doen?
 
 
Hoe drinken ze thee in Japan, Australie, Nederland, Ost-Friesland, Engeland, Duckstad, Bedrock, Zuid-Amerika, China,...
 
 
Op deze en nog veel meer theevragen krijgt u antwoord in het theemuseum van De Theefabriek te Houwerzijl, een bezoekje meer dan waard.


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 306 milliseconds.