Colofon

De Museumserver is een platform voor Nederlandse musea op het Internet, waardoor de toegankelijkheid en de vindbaarheid van deze musea op het World Wide Web wordt verbeterd. De Museumserver is in 1995 gestart, en is in de periode 1996-2007 beheerd door de inmiddels opgeheven Stichting de Museumserver.

Links naar museumpagina's op andere plaatsen op het Internet worden gratis aangebracht.

De Museumserver organiseert verschillende experimenten in de nieuwe media. Er worden virtuele exposities gehouden om de techniek vooruit te helpen. Daarnaast vindt onderzoek plaats naar de openstelling van gedigitaliseerde museumcollecties via Internet.
Op de discussiepagina kunnen zowel musea als bezoekers uit binnen- en buitenland onderling communiceren.

De Museumserver biedt tevens toegang tot vele honderden buitenlandse musea op het Internet. Speciale aandacht heeft de Museumserver voor nieuwe media ontwikkelingen in de Derde Wereld. Zo heeft de Museumserver aan de wieg gestaan van de Africaserver. De Africaserver toont een aantal virtuele exposities van Afrikaanse kunstenaars. Daarnaast biedt de site een verzameling links aan naar musea in Afrika, alsmede een groot aantal verwijzingen naar kunst, cultuur en andere Afrikaanse informatie op het internet.

De Museumserver is een geregistreerde handelsnaam van:

Designserver VOF
Tussen de Bogen 66
1013 JB  Amsterdam

T: 020 - 5318490
F: 020 - 5318498
W: www.museumserver.nl
E: info@museumserver.nl
KvK Amsterdam: 3429134