Nationaal Bus Museum

Nationaal Bus Museum
Produktieweg 13
9601 MA Hoogezand (Groningen)


Technische en transportcollectie
Weet u het nog? Die mooie meerdaagse busvakantie of dat leuke schoolreisje of gewoon per streekbus met uw ouders naar opa en oma? Maak opnieuw kennis met de autobus van vroeger in het Nationaal Bus Museum(NBM) in Hoogezand. Naast de bussen kent onze collectie vele voorwerpen die te maken hebben met het busvervoer van toen.
 
 
Met een zekere trots is het Noordelijk Busmuseum in 2011 verder gegaan als Nationaal Bus Museum.
 
 
Het NBM is in 1978 opgericht als Noordelijk Bus Museum. Als eerste bus werd de Leyland Verheul, de Gado 4400 gekocht. Daarna volgend vele andere exemplaren uit het Noorden van Nederland. Vanaf 1986 had het museum een eigen onderkomen in Winschoten en in 2012 is het museum verhuisd naar de huidige locatie in Hoogezand.
 
 
Het Nationaal Bus Museum staat garant voor het beheer, de verzorging en bewaking van een unieke collectie autobussen en toebehoren. Alles over stads-, streek- en toervervoer door de jaren heen. In beginsel werd uitgegaan van de drie noordelijke provincies van Nederland, maar vanaf 2003 kwamen de eerste museumbussen van buiten die regio. Sindsdien is het museum meer en meer gericht op geheel Nederland hetgeen nu ook tot uitdrukking komt in de naam.


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 318 milliseconds.