Nederlands Leder en Schoenen Museum

Elzenweg 25
5144 MB Waalwijk (Noord-Brabant)

Industrieel erfgoed
Er zijn schoenen – de naam zegt het immers al – maar de museumcollectie biedt u veel meer. Wat dacht u van de bijzondere verzameling hamen, zadels en goudleer? Of de imponerende machines die werden gebruikt in de leder- en schoenenindustrie? En wist u dat van hondenhuid slecht leer te maken valt?

Demonstraties

In het fabrieksgedeelte van het museum vindt u onder meer een leerlooierij en een schoenenfabriek waarin door middel van demonstraties de geschiedenis van het leerlooien en de schoenfabricage in beeld wordt gebracht. Deze rondleidingen worden – op afspraak – verzorgd door deskundige gidsen die vaak hun hele leven lang in de schoen- en/of leerindustrie werkzaam zijn geweest.

Iedere tweede zondag van de maand, vanaf 12:00 uur, gratis demonstraties (exclusief entreekaartje) voor individuele bezoekers. Vergeet u ook onze ‘Halve Zool’ niet te proeven?

Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 310 milliseconds.