Aankondigingen

BBK start virtuele Atelier Route in Amsterdam

Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • BBK start virtuele Atelier Route in Amsterdam

    09 september 2008 12:07
    Op 1 augustus 2008 is Actie Ateliers Amsterdam van start gegaan – dé virtuele Open Atelierroute van Amsterdam. Vanaf nu is op de website www.actieateliersamsterdam.nl per stadsdeel te zien welke kunstenaars daar hun atelier houden. Bekijk foto’s van werk en lees over de kunstenaar en zijn of haar achtergrond.

    Met Actie Ateliers Amsterdam laten we in één oog op slag zien waar de ateliers en kunstwerkplaatsen in Amsterdam te vinden zijn. De website vormt een virtuele open atelierroute, met mogelijkheden om met de kunstenaars in contact te komen. Deze website is toegankelijk voor alle beeldend kunstenaars. Hierdoor maken we bovendien het grote culturele belang van de ateliers voor Amsterdam zichtbaar, voor zowel de gemeente als voor het grotere publiek.

    Met deze website willen we ons inzetten voor een verbetering van het atelierbeleid in Amsterdam. Op het gebied van individuele ateliers en werkruimten ontbreekt het momenteel aan een breed stedelijk beleid. Stadsdelen zijn vrij zelf hun beleid te bepalen, welke daardoor onderling sterk verschilt. Er zijn geen eenduidige richtlijnen of regels op het gebied van maximale huur of huurbescherming voor ateliers en werkruimten waardoor kunstenaars met plotselinge huuropzeggingen of in sommige gevallen verdubbeling van de huur te maken kunnen krijgen.

    Daarom is het tijd om het belang van de individuele ateliers voor Amsterdam nog eens te onderstrepen, juist door het beter zichtbaar maken van de positieve impuls die zij de stad geeft. De virtuele Open Atelierroute is een primeur in Nederland waarmee de BBK kunstenaars een platform biedt zich op professionele wijze te presenteren. Neem daarom ook een kijkje op www.actieateliersamsterdam.nl om te zien wat de kunstenaar Amsterdam te bieden heeft.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.