Expositie Ode aan de Vrouw met werken van Kees van Dongen, Jean-Gabriel Domergue en Tos Kostermans

Gepost door Excellent Art 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden.

Expositie Ode aan de Vrouw met werken van Kees van Dongen, Jean-Gabriel Domergue en Tos Kostermans
02 December 2014 20:14
EXPOSITIE “ODE AAN DE VROUW” MET WERKEN VAN KEES VAN DONGEN, JEAN-GABRIEL DOMERGUE EN TOS KOSTERMANS

Vandaag, dinsdag 2 december start de expositie “Ode aan de Vrouw” bij Louwman Exclusive in Utrecht. De fascinatie voor de schoonheid van de vrouw staat centraal bij de tentoongestelde kunstwerken van de beroemde kunstenaars Kees van Dongen, Jean-Gabriel Domergue en Tos Kostermans. In de afgelopen honderd jaar schilderden zij de schoonheid van de vrouw in al haar facetten. De fraaie kunstcollectie is dagelijks te zien in de meest bijzondere showroom van Nederland. De exclusieve automerken Maserati, Lexus, Bentley en Lamborghini en de unieke architectuur geven de kunstwerken een extra dimensie. “Ode aan de Vrouw” is het bezoeken dan ook absoluut waard. De toegang is gratis.

EVEN VOORSTELLEN:

Kees van Dongen (1877-1968) is wereldberoemd door zijn verleidelijke vrouwenportretten en zijn flamboyante levensstijl. Vele van zijn vrouwen dragen spraakmakende creaties van beroemde modeontwerpers en oefenen daarbij een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Aan de kunstwerken van Kees van Dongen zijn wereldwijd tientallen solotentoonstellingen gewijd.

Het vooruitstrevende werk van Jean-Gabriel Domergue (1889-1962) bevindt zich op de scheidslijn van erotiek en kunst. Hij was (naar eigen zeggen) de uitvinder van de Pin-Up. De mooiste en elegantste vrouwen zoals Gina Lollobridgida en Brigitte Bardot hebben voor hem geposeerd.

Tos Kostermans (1958) wil met zijn schilderijen dicht bij het geheim van iedere vrouw komen om zo haar schoonheid en elegantie vast te leggen. Kostermans geeft de huidige moderne en sterke vrouw weer in een sfeer van haute couture op een realistische en tijdloze manier.

Louwman Exclusive Cars B.V.
Proostwetering 53
3543 AC Utrecht
Direct aan de A2, afrit 6

Geopend van maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Meer informatie: www.excellent-art.nl
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen


Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.