Informatie gezocht

Jozef Israëls steendruk

Gepost door Sven 
Met uw steun kan de Museumserver dit forum blijven uitbaten.

  • Jozef Israëls steendruk

    24 maart 2014 14:31
    Ik ben in het bezit van deze mooie steendruk van Jozef Israëls. Kent iemand dit werk en wat is het ongeveer waard?
  • Re: Jozef Israëls steendruk

    25 maart 2014 16:56
    Het werk is bekend onder de titel Herder. Het origineel is in het bezit van het Stedelijk Museum. Het origineel is een tekening.

    [www.stedelijkmuseum.nl]
  • Re: Jozef Israëls steendruk

    25 maart 2014 18:17
    Dank je wel voor je informatie over het werk Herder. Betekent dit dat mijn werk een fotokopie is? Het zit keurig ingelijst en heb het er nooit uit gehaald. Het werk is aangekocht op een veiling, best teleurstellend.
  • Re: Jozef Israëls steendruk

    25 maart 2014 18:34
    Het hoeft niet te betekenen dat uw werk een fotocopie is. Van heel veel schilderijen is later een Steendruk/Litho gemaakt. U zou uw druk eens met een goed vergrootglas kunnen bekijken en als u dan ziet dat de druk is opgebouwd uit pixels (kleine puntjes) dan zou het foute boel kunnen zijn. Beter nog is het om een specialist te laten kijken. Kies daarvoor wel een goede want er zijn nogal wat die zich "specialist" noemen omdat ze een boek over kunst van Reader's Digest in hun boekenkast hebben staan.
  • Re: Jozef Israëls steendruk

    25 maart 2014 19:21
    Ok ik heb je raad opgevolgd en het lijkt er op dat het wel een druk is. Geen pixels, wel heel duidelijk (teken)lijntjes en strak. Een goede optie is inderdaad een specialist, dan weet ik ook direct of het van enige waarde is. Hartelijk dank voor je reactie en info.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.