Informatie gezocht

Vocht in houtskooltekening: is er iets aan te doen?

Gepost door 50milliarden 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Vocht in houtskooltekening: is er iets aan te doen?

    27 maart 2014 23:47
    Vandaag heeft m'n vader een aantal schilderijen en tekeningen van de vuilnis gered (zijn voorganger op het milieupark stond op het punt om ze in een container te kieperen...)

    Grote Kunst zit er op het eerste gezicht niet bij, een aantal abstracte schilderijen, meest amateurwerk en een amateuristisch landschapje. Maar ook dit: een ingelijste houtskooltekening van Leon Rits, getiteld "Carnaval". Eenvoudige maar treffende schets.
    Op de achterkant staat de prijs nog: 300 gulden, in 1993.

    Mijn vraag: zijn de storende plooien (veroorzaakt door vocht) in het papier op de een of andere manier te verwijderen zonder het werk te beschadigen? Het papier zit met tape aan de achterkant aan de kartonnen omlijsting vastgeplakt. Wordt moeilijk om die tape te verwijderen zonder het - vrij dunne - papier te scheuren.

    En heeft er iemand meer informatie over Leon Rits? Ik neem aan dat hij een Limburgse kunstenaar is.



    1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/03/2014 00:07 door 50milliarden.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.