Informatie gezocht

Informatie onbekend schilderij gezocht

Gepost door JDavidson 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Informatie onbekend schilderij gezocht

    07 juli 2014 16:16
    Beste forumlezers,

    ik ben op zoek naar zo veel mogelijk informatie betreffende onderstaand schilderij (bijlage).

    Het schilderij is waarschijnlijk afkomstig uit de Zaanstreek, maar dat is niet honderd procent zeker.
    Een handtekening heb ik niet kunnen detecteren, maar het schilderij bevindt zich niet in de originele lijst, aan de achterkant loopt het schilderij dan ook ietwat door.

    Alle informatie is welkom: bijvoorbeeld uit welke streek het komt, welk / wat voor specifiek landschap bedoeld is, uit welke periode het komt, et cetera. En wellicht: wie zijn kanshebbers alszijnde de vervaardiger.

    Groetjes,
    J. Davidson
  • Re: Informatie onbekend schilderij gezocht

    08 juli 2014 12:18
    Er zijn in de eerste helft van de 20e eeuw heel veel schilderijen gemaakt door schilders (huisschilders vaak) die zich niet als kunstenaars beschouwden, maar die wanddecoraties zonder artistieke pretenties naschilderden en verkochten, vaak via meubelwinkels, boekwinkels etc. Meestal zijn die makers niet te traceren en is de waarde nu vrijwel nihil. Dit is zo’n schilderij.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.