Informatie gezocht

Graag informatie schilderij Isaac Israel

Gepost door VBVB 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Graag informatie schilderij Isaac Israel

    05 december 2014 09:34
    Beste,

    Ik zou graag meer informatie wensen over bijgevoegde foto's en evt de waarde ervan. Hopelijk kan iemand hier iets meer over vertellen, alvast bedankt voor de genomen moeite!

    Met vriendelijke groet.
  • Re: Graag informatie schilderij Isaac Israel

    06 december 2014 14:37
    Tsja, dit is helaas een flagrante nepper. Israels kwastte niet zulke accentloze vlakken om een mooie vrouw neer te zetten. Zijn werk is altijd vol rake contouren. Daarom ook is vervalst werk met zijn naam bijna nooit geloofwaardig. De tekst achterop dit paneel is dat evenmin. Het is uitgesloten dat het in 1971 bij Mak van Waay geveild zou zijn. Toen stond daar Glerum aan het roer, opgegroeid tussen de schitterende collectie Israels van zijn vader en schrijver van een boek over de schilder. Dat Laanstra - ook niet de eerste de beste - het bezeten en zelfs vererfd zou hebben moet ook een verzinsel zijn. Dat het in 1981 bij De Oprechte in Haarlem geveild zou zijn, is best mogelijk. Maar u zult heden ten dage geen Nederlands veilinghuis vinden dat het voor u als een Isaac Israels wil verkopen, vrees ik.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.