Informatie gezocht

van wie zou deze ets zijn (zutphen)

Gepost door zchouten 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • van wie zou deze ets zijn (zutphen)

    29 juni 2017 10:44
    kan iemand ons vertellen wie dit werk heeft gemaakt
  • Re: van wie zou deze ets zijn (zutphen)

    30 juni 2017 06:25
    Het is geen ets, maar een houtskooltekening. Van Ferdinand Boersma (1906-1979):

    Ferdinand Boersma komt op 16-jarige leeftijd met zijn ouders vanuit het Friese Franeker naar Enschede. In 1934 vestigt hij zich als kapper en tegelijkertijd neemt hij les bij ervaren Twentse kunstenaars. In de jaren zeventig exposeert hij in onder meer Vorden, Almelo, Hellendoorn en in de Oudheidkamer te Hengelo. Zestien jaar na zijn overlijden is er, in 1995, een solotentoonstelling in galerie Van den Elshout in Den Haag.
    info van [www.kunstenaarsdorpzweeloo.nl]:

    Als een zondagsschilder wilde hij zich niet beschouwen, als beroepsschilder evenmin. Exposeren deed hij nau- welijks, maar na zijn pensionering richtte hij de kapperszaak die hij dreef wel in als atelier. Zijn hart lag bij schilderen en tekenen.
    Schilderen en tekenen in de buitenlucht en tijdens reizen, ook naar het buitenland, hadden zijn grote voorkeur. Op de fiets trok hij er op uit, een auto had hij niet. Boersma was er van overtuigd, dat tekenen de basis vormt voor alle beeldende kunst. Hoewel hij olieverfschilderijen maakte, profileerde hij zich ook als tekenaar.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.