Informatie gezocht

P. Wilhelmus schilderij informatie

Gepost door BasR 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • P. Wilhelmus schilderij informatie

    02 juli 2017 11:46
    Hallo beste mensen,

    Ik ben in het bezit van een schilderij van P. Wilhelmus (zie bijlage), een kunstenaar uit Maastricht. We hebben geen idee of dit een echt of nageschilderd werk van hem is... En hebben eveneens geen idee wat er op dit schilderij staat. We hebben heel het internet afgezocht, maar niks gevonden. Is er hier iemand die hier meer over weet en kan vertellen? We zijn erg nieuwsgierig!

    Gr.

    Bas
  • Re: P. Wilhelmus schilderij informatie

    02 juli 2017 13:07
    Ja, dat is een echte Pie Wilhelmus: [rkd.nl]

    Dus een stukje Limburg. Misschien is het de kerk van Sint-Pieter-Boven bij Maastricht: [www.veilingmaastricht.nl] Die is in 1953 verbouwd wat de rare spits zou kunnen verklaren.

    Tik op diezelfde site rechtsboven de naam Wilhelmus in en er rollen wel 150 verkochte schilderijen uit. Echt duur zijn ze niet, want hij produceerde veel en de animo voor zijn werk is niet groot meer. Maar als je het wilt verkopen moet je toch bij dat veilinghuis aankloppen. Of het op Marktplaats zetten.



    1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/07/2017 06:38 door sytze.
  • Re: P. Wilhelmus schilderij informatie

    02 juli 2017 20:35
    Leuk! Bedankt voor de snelle reactie en informatie!

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.