Informatie gezocht

wie kent deze schilder; gesigneerd met H. Arleth of Arlath??

Gepost door EdwardK 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • wie kent deze schilder; gesigneerd met H. Arleth of Arlath??

    25 oktober 2017 13:42
    Wie kent deze hoogstwaarschijnlijk Limburgse schilder met de naam H. Arleth of H. Arlath? Dit schilderij is in Limburg gekocht in de jaren 30.



    1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/10/2017 13:47 door EdwardK.
  • Re: wie kent deze schilder; gesigneerd met H. Arleth of Arlath??

    26 oktober 2017 14:36
    De naam komt in Nederland niet voor, dus dat de maker een Limburger of überhaupt Nederlander zou zijn lijkt heel onwaarschijnlijk. De toets is eerder Frans, Spaans of Caraibisch. Bovendien komen zulke schilderijlijsten in Nederland niet voor. Arleth is weliswaar een Duitse schildersfamilie geweest, maar een H.Arleth is onvindbaar. Arlath idem.
  • Re: wie kent deze schilder; gesigneerd met H. Arleth of Arlath??

    28 oktober 2017 07:46
    Beste Sytze, bedankt voor je reactie. Je zou weleens de spijker op zijn kop hebben geslagen en dat er misschien een relatie is met die Duitse schildersfamilie. Mijn Limburgse vader die toen in Eygelshoven woonde, heeft namelijk in Duitsland gestudeerd (Aken) en dit schilderij in zijn studententijd gekocht, dus hij zou het schilderij ook in Duitsland gekocht kunnen hebben. Fijn ook te weten dat zo'n schilderijlijst in Nederland niet voorkomt en dat het dus geen Nederlandse schilder is. Weet jij iets meer van die Duitse schildersfamilie en/of waar ik meer informatie zou kunnen vinden over hun? Heel erg bedankt alvast.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.