PIT Veiligheidsmuseum

PIT Veiligheidsmuseum
Schipperplein 4
1315 SB Almere (Flevoland)


Historisch museum
Het veiligheidsmuseum PIT neemt je mee in de wereld van de politie, brandweer en ambulance! Via spannende games, tentoonstellingen, historische topstukken en de nieuwste innovaties ervaar jij wat de politie, brandweer en ambulance elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Daarnaast maakt PIT je bewust van wat je zelf kunt doen aan jouw veiligheid en die van jouw omgeving. Er is veel te zien, maar vooral veel te doen!
 
 
Bekijk de meest bijzondere objecten uit de collecties van het voormalig politiemuseum en het nationaal brandweermuseum, speel spannende games over forensisch onderzoek, leer hoe je misdaad moet onderzoeken of een brand moet blussen, laat je opsluiten in een politiecel, rijd met de skelter en leer de verkeersregels op het verkeersplein, of test of je geschikt bent om te werken bij de brandweer, politie of ambulance!
 
 
PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker, van jong tot oud, ontdekt de wereld van veiligheid op zijn eigen manier.

Aangekondigde activiteiten in PIT Veiligheidsmuseum

Nationale Museumweek in Veiligheidsmuseum PIT
di 4 apr 2017 t/m zo 9 apr 2017 - Veiligheidsmuseum PIT - expositie, evenement, museumweek, nationale museumweek, blusboot, brandweercollectie, brandweer
PIT Veiligheidsmuseum, Almere
Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische... [+] 

 


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 277 milliseconds.