Rijksmuseum Volkenkunde

Rijksmuseum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 Leiden (Zuid-Holland)


Afrikaanse collectie | Latijns-Amerikaanse collectie | Noord-Amerikaanse collectie | Aziatische collectie | Volkenkundige collectie
In Rijkmuseum Volkenkunde ga je op wereldreis. Sta oog in oog met de 8 meter hoge totempaal uit Canada, kom tot rust in de Japanse Boeddhazaal, laat je verblinden door de gouden sieraden uit Indonesië en ervaar de magische kracht van de Afrikaanse spijkerbeelden. Je ontdekt de geheimen van de wereld in Leiden.
 
 
Wandvullende projecties tonen de mens en cultuur achter de voorwerpen in de vaste tentoonstellingszalen. Daarnaast presenteert Volkenkunde regelmatig grote en kleinere tijdelijke tentoonstellingen.
 
 
Kinderen vanaf 7 jaar gaan met een interactieve speurtocht op reis door het museum om de superkrachten van de wereld te verzamelen. De eerste vier krachten verzameld? Dan ben je lid van The Tribe, de kidsclub van het museum. Aan het einde van de tocht wacht je een stoere beloning en kun je verder naar het volgende level.
 
 
De allerkleinsten kunnen de wereld rond in het fantasievoertuig de Wilde Bus of met een kleuterspeurtocht op pad. Tijdens de schoolvakanties zijn er altijd speciale activiteiten voor verschillende leeftijden.
 
 
In Volkenkunde ontdek je de wereld!


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 174 milliseconds.