Theater in Nederland

Theater in Nederland
Oude Turfmarkt 129
1012 GC Amsterdam (Noord-Holland)


Historisch museum | Kunstmuseum
Theater Instituut Nederland gaat door als Theater in Nederland (TiN)
 
 
Na een bestaan van bijna 90 jaar viel op 31 december 2012 het doek voor Theater Instituut Nederland (TIN). Het ministerie van OCW beëindigde per 1 januari 2013 de jaarlijkse 4 miljoen euro subsidie. Desondanks gaat het TIN op eigen kracht en in minimale vorm door als stichting Theater in Nederland (TiN) om de TIN-theatercollectie levend te houden. Naast het doorgaan in minimale vorm, werkt directeur Pim Luiten aan het realiseren van meer ambitie.
 
 
Per 1 januari 2013 zijn alle activiteiten van het oude TIN beëindigd en is de TIN-theatercollectie in beheer gegeven aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De collectie van meer dan 500.000 items brengt drie eeuwen Nederlands theater in beeld en vormt hiermee een belangrijke bron van informatie voor theaterwetenschappers, theatermakers en het publiek. De stichting TIN blijft eigenaar van de collectie.
 
 
De Bijzondere Collecties dragen zorg voor een zorgvuldig beheer van de collectie en voor de ontsluiting voor onderwijs en onderzoek. Ook is de collectie beschikbaar voor bruiklenen en zal de UvA de database met theaterproducties actueel houden. In deze database staan alle theaterproducties met medewerkers, rolverdeling en première-gegevens.


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 225 milliseconds.