Winkeltje Kouwenhoven

Winkeltje Kouwenhoven
Sint Agathaplein 3a
2611 HR Delft (Zuid-Holland)


Historisch museum
Waar vindt u nog poëzieplaatjes, oud-Hollands snoepgoed, ouderwetse huishoudzeep, olielamponderdelen, blikken speelgoed en diverse boen- en wasborstels? Juist! In Winkeltje Kouwenhoven te Delft.
 
 
Midden in het historische centrum, onder de prachtige oude kastanjebomen van het Sint Agathaplein, ligt Winkeltje Kouwenhoven. Een winkel waar u als inwoner of bezoeker van Delft even binnen móét lopen. In dit nostalgische pand met hoog plafond, oude toonbank en weegschaal voor olie en snoep waant u zich even terug in de jaren dertig van de twintigste eeuw.
 
 
Winkeltje Kouwenhoven begon in 1867 als schilderswinkel en kolenhandel aan de Verwersdijk. Rond 1930 werd de winkel overgenomen en kwam er naast een drogisterij zelfs een complete verffabriek. Jarenlang was de firma leverancier van het zogenaamde ‘grachtengroen’ in Delft en van schoolbenodigdheden zoals schriften, potloden en gummetjes. Maar de oudere Delftenaar zal vooral terugdenken aan de grote sortering snoepgoed die in de vele potten op de toonbank stonden. In 1985 nam Museum Het Prinsenhof de winkel over en verhuisde het interieur, dat voor het grootste deel uit 1931 stamt, naar de huidige plek aan het Sint Agathaplein.
 
 
Winkeltje Kouwenhoven is geopend op dinsdag tot en met zondag van 13.00–17.00 uur en is gratis toegankelijk.


Processed by Apache Cocoon 2.1.7 in 187 milliseconds.