Aankondigingen

PIET ESSER Verbeelden van het zien

Gepost door Sinc 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • PIET ESSER Verbeelden van het zien

    05 februari 2010 11:57
    ‘Piet Esser: Verbeelden van het zien’ van Hansje Ran wordt zondag 21 februari uitgezonden in AVRO Close Up om 18.15 uur op Nederland 2. Het is een bijzondere documentaire over één van de belangrijkste Nederlandse portretbeeldhouwers van de twintigste eeuw. Essers werken zijn door heel Nederland op pleinen en in musea te bewonderen. Piet Esser (1914 – 2004) leidde generaties Nederlandse beeldhouwers op. Hij werd geprezen om zijn prachtige kunst, maar ook verguisd door de opkomende moderne kunstenaars in de jaren ‘60.

    Museum Beelden aan Zee opent een tentoonstelling over Piet Esser (05.02.2010 - 23.05.2010). Hier is niet alleen aandacht aan het monumentale werk van de kunstenaar maar ook aan zijn klein plastiek, portret- en penningkunst. Hoogtepunten zijn de studiemodellen voor het Bredero-monument in Amsterdam en het Stormramp-monument in Rotterdam.

    Fortis Bank Nederland ziet het als haar verantwoordelijkheid kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit gebeurt bijvoorbeeld met de documentaire over Piet Esser, die eind februari 2010 door de AVRO wordt uitgezonden. Met deze documentaire wordt de beeldende kunst over de periode 1940-1960, die in Nederland ver ondergewaardeerd is, onder de aandacht gebracht. Beeldende kunst draagt vormgeving, vernieuwing en realisatie in zich. Allemaal aspecten die bij Design passen en waaraan ook Fortis Bank Nederland invulling geeft.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.