Aankondigingen

Slechte akoestiek in de museumsector : Een onderschat probleem ?

Gepost door KGI 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Slechte akoestiek in de museumsector : Een onderschat probleem ?

    KGI
    31 mei 2011 16:15
    Het Kenniscentrum Geluid Isolatie is merkonafhankelijk en bestaat uit een netwerk van specialisten op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie .Wij faciliteren, adviseren, ontwikkelen en begeleiden de leden van de groep. Doordat wij onze krachten bundelen zijn wij de grootste organisatie op het gebied van geluid isolatie en geluidsabsorbtie.

    Akoestiek is een thema dat de laatste tijd op veel architectuuragenda’s is verschenen.De stad resoneert, galmt, echoot, dempt of isoleert alle gebouwen hebben daarmee een grote invloed op het klankbeeld.

    Uit een Duits onderzoek blijkt dat 80% zich belast voelt door lawaai in hun werkomgeving, maar dit ziet als een niet te veranderen kwaad.
    • Een studie van het National Center for Educational Statistics (Verenigde Staten) stelt dat ze minstens twee dagen per jaar missen door vocale vermoeidheid, veroorzaakt door het verheffen van de stem om boven het achtergrondlawaai uit te komen.
    • De Heriot‐Watt university van Edinburgh (Schotland) stelt dat mensen die zich begeven in slechte akoestische zalen vaker ziek thuis zijn.
    • Werknemers die werken in slecht akoestische condities hebben 1,3 keer zoveel kans op werkstress en slaapproblemen dan werknemers in een goede akoestische omgeving.

    Hieruit kan worden geconcludeerd dat een groot aantal te kampen heeft met stemproblemen en alle daar bij horende gevolgen, voornamelijk toe te schrijven aan een slechte akoestiek.

    Het kenniscentrum Geluidsisolatie heeft een training ontwikkeld voor de museumsector waarin je leert wat het voordeel is van goede akoestiek en wat voor mobiele mogelijkheiden zijn er !


    Wilt u meer weten over hoe u geluidsbewust kunt werken? Voor meer informatie zie [bit.ly]



Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.