Aankondigingen

K.O. Anti-Sportsbar

Gepost door TETEM kunstruimte 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • K.O. Anti-Sportsbar

    08 november 2012 15:08
    The Olympics and other international competitions breed conflict and bring out the worst in human nature’ (Christopher Hitchens, ‘Fool’s Gold’, 2010).

    Met de groepsexpositie 'K.O. anti-sportsbar' geeft kunstenaar/curator Arno Coenen stem aan de groeiende weerzin ten opzichte van de rol van sport in de samenleving.

    Alle prestaties van de afgelopen zomer ten spijt is er veel tegengeluid als het gaat om sport en vooral massale sportevenementen, die niet zelden leiden tot corruptie, dopingschandalen en supportersgeweld. In de ergste gevallen zijn ze zelfs voedingsbodem voor internationale conflicten. De kunstenaars in deze expositie rekenen af met de verheerlijking van sport, met behulp van ontspoorde hooligans, halfdode surfers, valse boksromantiek, mislukte merchandise en uitwassen als mudwrestling en watersports.

    Met surfboard-art (Chaometric - NL), Bodybuilders' World (Kurt Stallaert - BE), The Accidental Champion (Abner Preis - USA), modderworstelende transseksuelen (Martin C de Waal - NL), Poolse bokscultuur (Jan Poppenhagen – DE), zwart-wit vechtsportcollage (Alexander Krone - DK), meterslange supporterssjaals (IRIS - NL) en de interactieve fiets/kooi-installatie The Pavlov Defect (Jelle de Graaf, Daniel Maalman en Jaap Mutter - NL).

    Opening: donderdag 6 december om 17 uur, tegelijk met Dutch Old School Kickboxing Icons en Multi Solo 'If the kids are united'. Deze expositie loopt van 22 november 2012 tot en met 6 januari 2013.

    K.O. anti-sportsbar vindt plaats in samenspel met TwentseWelle en Concordia (expositieruimte 21rozendaal) waar van 24 november 2012 t/m 20 mei 2013 de tentoonstelling ‘1-1, elf idolen en Jan Mulder’ te zien is. In deze expositie staat niet de bal, maar de speler, de supporter en de wereld om hen heen centraal. Ex-profvoetballer en auteur Jan Mulder vroeg elf bekende Nederlanders naar hun voetbalidool. De idolen worden in TwentseWelle geportretteerd in de context van de samenleving uit hun tijd. Ook Concordia's expositieruimte 21rozendaal staat in het teken van voetbal met de interactieve totaalinstallatie ‘Trace’ van Maze de Boer i.s.m. kunstproducent Mothership uit Rotterdam. De installatie is een reactie op het eveneens getoonde bronzen 'Elftal van de Eeuw' uit de KNVB-beeldentuin. De Boer belicht de geschiedenis van de twaalf voetbalhelden met zelfontworpen tafelvoetbalspelen waarop historische voetbalhoogtepunten worden verbeeld. Kijk voor meer informatie op de website van TwentseWelle en Concordia.

    Credits:
    Curator / samenstelling: Arno Coenen
    Organisatie en productie: TETEM kunstruimte

    Locatie: TETEM kunstruimte, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede
    Openingstijden: di t/m zo 11.00-17.00
    Toegang: gratis
    www.tetem.nl




    2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/11/2012 15:14 door TETEM kunstruimte.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.