Aankondigingen

Tentoonstelling

Gepost door musrijswijk 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • Tentoonstelling

  03 januari 2017 15:24
  NATUUR VERTAALD
  Marian Smit & Maurice van Meijel - Werken van papier en mixed media

  Museum Rijswijk organiseert van 17 januari t/m 12 februari 2017 een tentoonstelling van het gemeenschappelijk werk van beeldend kunstenaars Marian Smit en Maurice Christo van Meijel.

  ‘Natuur vertaald’ is een uniek samenwerkingsproject van Smit en Van Meijel. De kunstenaars hebben elkaar gevonden in hun fascinatie voor de natuur –Smit woont in Finsterwolde, een Gronings dorp, Van Meijel in De Koog op Texel– in het bijzonder in de beeldtaal en de ruimtelijkheid van de natuur. Die fascinatie zetten ze om in installaties, (wand)sculpturen, aquarellen, objecten en monoprints. Papier is daarbij meestal het basismateriaal.
  Marian Smit (Wassenaar, 1944) werkte aanvankelijk met textiel. Ze koos uiteindelijk voor papier omdat dat medium haar meer vrijheid geeft.
  Maurice Christo van Meijel (Venray, 1967) heeft altijd al een voorkeur gehad voor werken op papier.

  Meer informatie:
  www.museumrijswijk.nl
  [www.mariansmit.info]
  [www.mauricechristo.com]

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.