Informatie gezocht

havenschilder J van Reyn

Gepost door henk harten 
Met uw steun kan de Museumserver dit forum blijven uitbaten.

 • havenschilder J van Reyn

  08 november 2009 10:58
  Ik heb een prachtig havengezicht van ene J van Reyn van 60 bij 100 cm, maar kan nergens iets over deze schilder vinden. Wie helpt mij verder en kan mij eventueel iets zeggen over de waarde?

  Alvast heel hartelijk bedankt,
  Henk
 • Re: havenschilder J van Reyn

  30 januari 2011 11:47
  goedemorgen,

  ik zag u vraag over het schilderij van L van reyn (het havengezicht)wij hebben precies het zelfde schilderij en ook wij willen wel wat informatie,dus mijn vraag is bent u iets wijzer geworden?
  gr,victor.
 • Re: havenschilder J van Reyn

  30 januari 2011 14:26
  Hallo Victor,

  Ik heb destijds deze reactie gehad van een expert op schilderijengebied/Hollandse School:

  "Beetje jaren 60, of een nieuwe Chinese kopie met een fancy naam gesigneerd. Dat kan je aan het doek zien,
  als het kunststof doek is, dan waarschijnlijk Chinees. Beetje aceton op een doekje aan de zijkant als het doek uit de lijst is, over de verf wrijven, komt dat er meteen af, dan is het splinternieuw. Ook een vaste maat 60x90 wijst op een kopie, maar hoeft niet.
  Maar het maakt het schilderij niet minder."
  Kortom: mogelijk een Chinese kopie, maar wel erg mooi.

  Ik heb ook nog een reactie gekregen van iemand die in havenschilders gespecialiseerd is, maar die reactie kan ik niet meer terugvinden. Hij liet weten niet geinteresseerd te zijn en dat de waarde niet zo hoog is. Schilderijen van Van Reyn vinden volgens hem vooral via internet hun weg.

  Ik hoop niet dat deze reacties je teleurstellen. In elk geval heb je een heel mooi schilderij waarop voor de liefhebber veel te zien is en te genieten valt.

  Vriendelijke groet,
  Henk
 • Re: havenschilder J van Reyn

  02 januari 2012 13:43
  Beste forumleden,

  Ondergetekende heeft een havengezicht van J van Reyn (voorletter J, geen L), het lijkt zeer veel op dat van Henk. Het heeft bij mijn oma aan de muur gehangen vanaf plm. 1965 tot aan haar overlijden in 1989, om die reden weet ik zeker dat het authentiek is en geen Chinese namaak.

  Ik verwacht niet dat het schilderij een hoge waarde heeft: het schilderij is charmant maar in vergelijking met andere havengezichten minder goed geschilderd.  2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/01/2012 10:40 door mvdbeedijk.
 • Re: havenschilder J van Reyn

  20 april 2014 13:58
  in mijn familie is dit schilderij (zie foto) dat voorzover te ontcijferen valt is gemaakt door 'H. van Rijn Schiedam 1972'. Komt iemand dit bekend voor? Is het iemand anders dan de hierboven beschreven van Reyn? Stijl lijkt er wel op.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.