Informatie gezocht

PIET VAN BOXEL onbekend portret

Gepost door unicapb21 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • PIET VAN BOXEL onbekend portret

    15 oktober 2016 15:13
    Wie weet wie de afgebeelde is op deze door Piet van Boxel gemaakte aquarel.

    Merkwaardige is dat het twee keer gesigneerd is nl. "v. Boxel" en daaronder "P.J. v. Boxel" waardoor de mogelijkheid bestaat dat de afgebeelde ook een van Boxel is. Kreeg ook de suggestie dat het hier een dokter of chirurg betreft vanwege het witte tenue en koorden op de rug. Ingelijst te Dordrecht dus wellicht iemand uit die stad?



    1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/10/2016 15:49 door unicapb21.
  • Re: PIET VAN BOXEL onbekend portret

    29 juni 2021 08:04
    Misschien weet je het al intussen, maar de afgebeelde man is de kunstschilder Kees Verwey. Kees was een vriend van Piet van Boxel. Momenteel is er een veiling bij het Venduehuis in Den Haag van een aantal werken van Piet van Boxel en daar zit een geïdentificeerd portret van Kees Verwey bij en het is zonneklaar dezelfde man.

    Zie: [wavemaker.venduehuis.com]
  • Re: PIET VAN BOXEL onbekend portret

    30 juni 2021 11:01
    De gelijkenis van deze twee koppen ontgaat me. Houding en vorm van schedel en oogkassen verschillen. Verweij had noch zo'n prominent achterhoofd, noch ooit zo'n haardos, noch zulke dikke oogleden.
  • Re: PIET VAN BOXEL onbekend portret

    30 juni 2021 11:12
    Grappig hoe verschillend je daar tegenaan kunt kijken he ;-) Dank je wel voor je reactie!

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.