Informatie gezocht

Van wie is dit werk?

Gepost door Aureliejeu 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • Re: Van wie is dit werk?

  09 november 2018 13:07
  Roger Wittevrongel

  Roger Wittevrongel is geboren in Blankenberge in 1933 en is een Vlaams-Belgische schilder, tekenaar en graficus. Zijn stijl valt te karakteriseren als hyperrealistisch.

  Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent (1953-1956), waar hij later tot 1997 docent etsen, tekenen en lithografie werd en tot Eredocent werd benoemd.

  Debuteerde vanaf 1954 met kunstwerken met thema’s als vernieling, verwoesting en dierenkoppen. Vanaf 1964 gaat hij meer figuratief schilderen bijvoorbeeld veel vrouwelijk naakt omringd door allerlei attributen zoals schilder- en tekenbenodigdheden. Rond 1970 komt hij tot een hyperrealistische stijl met een absolute nauwkeurigheid in de weergave van het zichtbare. Als onderwerpen gebruikt hij interieurs, architecturale elementen (zoals geschilderde deuren) en vrouwelijke personages.

  Sinds 1954 exposeert Wittevrongel met solo en gezamenlijke tentoonstellingen o.a. in België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika, Brazilië, Japan, Verenigde Staten van Amerika, Canada en Taiwan.

  Roger Wittevrongel ontving in zijn loopbaan diverse onderscheidingen w.o.
  • Vermelding Prijs Jonge Belgische Schilderkunst in 1958, 1960, 1963
  • Prijs Provincie West-Vlaanderen in 1960
  • Prijs van de Kritiek in 1979 en 1981
  • Prijs E. Van Marcke in 1981
  • Staatsprijs ter bekroning van een kunstenaarsloopbaan in 1984.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.