Informatie gezocht

Wie kent de schilder A.Hoff?

Gepost door leocarla 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • Wie kent de schilder A.Hoff?

  06 januari 2019 03:02
  Wij hebben een olieverf schilderij op hout van een waarschijnlijk eind 19e eeuw straat gezicht? Kan iemand ons nader inlichten. Wij zijn niet zeker van de A maar de achternaam is Hoff. De handtekening is erg klein.
 • Re: Wie kent de schilder A.Hoff?

  06 januari 2019 11:54
  Lees aub Tips en Regels. Twee foto's plaatsen is een kleine tijdsinvestering als onbekenden moeite voor je willen doen, toch?
 • Re: Wie kent de schilder A.Hoff?

  17 januari 2019 19:48
  Ik ken A.HOFF, schilder. Hij was mijn geliefde oudoom.
  Hij werd op 3 februari 1894 geboren in De Lemmer en is op 25 mei 1979 overleden in Amsterdam.
  Hij is begonnen met schilderen toen hij ergens in de dertig was. Hij woonde destijds aan de Nes in Amsterdam, met zijn vrouw Eva Hendriks, toen hij op de Dam een schilder aan het werk zag. "Dat kan ik ook" zei hij tegen Eva. Hij heeft materialen gekocht en is aan de slag gegaan. Het stilleven met de klaprozen is dus een van zijn vroegere werken. Erg leuk om te zien, want ik ken alleen zijn Zuiderzeegezichten en portretten. Hij was autodidact. Hij verkocht in de jaren '70 zijn werken aan een Amsterdamse kunsthandelaar, die ze ook exporteerde naar Noord-Amerika. Ook kwamen er wel eens studenten van de kunstacademie om van hem te leren hoe ze de zee moesten schilderen. De Zuiderzeegezichten waren zijn favorieten, want hij was zelf Zuiderzeeschipper geweest. Hij zei ook: "Aan de schepen in mijn schilderijen mankeert niets, want die ken ik als mijn broekzak". Maar voor een reproductie van Rembrandt of Vermeer draaide hij zijn hand ook niet om. Wel met zijn eigen naam eronder, want anders was het niet legaal. Hij had in de jaren '70 een prachtig portret hangen van zijn overleden vrouw Eva. Door hemzelf vervaardigd. Anne en Eva hadden geen kinderen. Hij had ook een foto hangen van de tjalk die hij zelf gebouwd had. Ik vermoed dat het Fries Scheepvaartmuseum de bouwtekeningen voor dat schip in de collectie heeft. Ik zou graag willen weten of dat schip nog in de vaart is.
  Sandra Hoff
  Reageren Reageren met quote Bericht rapporteren TweetDeel op Facebook
  Registratiedatum: 6 jaren geleden
  Berichten: 3
  Re: Wie kent A. HOFF, schilder
  boonders
  10 mei 2015 17:00
  Bedankt Sandra voor deze informatie
  Reageren Reageren met quote Bericht rapporteren TweetDeel op Facebook
  Registratiedatum: 2 jaren geleden
  Berichten: 3
  Re: Wie kent A. HOFF, schilder
  n.hoff
  08 maart 2016 19:58
  hallo ik hen a.hoff ook althans het is een oom van mijn vader wij hebben zelf ook een aantal van zijn schilderijen.Niels Hoff  1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/03/2016 20:02 door n.hoff.
  Bericht wijzigen Reageren Reageren met quote Bericht rapporteren TweetDeel op Facebook
  Registratiedatum: 1 jaar geleden
  Berichten: 1
  Re: Wie kent A. HOFF, schilder
  EelcoH
  23 april 2017 22:24
  Lorem ipsum  2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/10/2017 20:16 door EelcoH.
  Reageren Reageren met quote Bericht rapporteren TweetDeel op Facebook
  Nieuwere discussies Oudere discussies
  Markeer discussie gelezen Discussie volgen TweetDeel op Facebook
  Auteur
  n.hoff
  Onderwerp
  Re: Wie kent A. HOFF, schilder
  Opties
  Discussie volgen
  Stuur reacties op deze discussie door via e-mail
  Voeg mijn handtekening toe aan dit bericht
  Bijlagen
  Een bijlage toevoegen

  Bericht
 • Re: Wie kent de schilder A.Hoff?

  18 januari 2019 09:23
  Zonder foto's heeft niemand enig idee waar het over gaat. Leocarta weet niet of de initiaal wel klopt, kan dus om tientallen andere Hoffen gaan. Het RKD kent geen A.Hoff, noch alle andere databases. Zinloos dus zonder plaatjes.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.