Informatie gezocht

Winterlandschap Bruno van Straaten Jr.

Gepost door Robert68 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Winterlandschap Bruno van Straaten Jr.

    02 mei 2019 15:06
    Over bijgaand schilderij heb ik een paar vragen. De eerste vraag is of iemand mij kan vertellen welke kerk, stadspoort of gebouw is afgebeeld op dit schilderij. De tweede vraag is of er meer schilderijen van B. van Straaten Jr. bekend zijn. De afmetingen zijn 50cm bij 62cm.

    Ondertussen is het schilderij schoongemaakt en heeft een nieuwe vernislaag. Het verschil is verbluffend zo helder als alles is. De lucht, wolken, de figuren en de bebouwing.

    Misschien kan iemand ons nog meer op weg helpen met informatie.



    3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/05/2019 17:25 door Robert68.
  • Re: Winterlandschap Bruno van Straaten Jr.

    02 mei 2019 16:59
    Uit de titels van zijn werk op veilingsites blijkt dat hij niet topografisch werkte: geen van de titels bevat een bestaande plek. Alleen Kunsthandel Buunk suggereert dat hun schilderij een variatie op een Utrechtse poort kan zijn. Lijkt nogal far-fetched. Zoals veel 19e eeuwers verzonnen de Van Straatens hun composities zelf. Capriccio's dus.


    [www.google.com]:
    [www.centraalmuseum.nl]

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.