Informatie gezocht

Rieuwers schilderij?

Gepost door Anonieme bezoeker 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • Rieuwers schilderij?

  Anonieme bezoeker
  02 december 2019 12:41
  Wie kan mij wat vertellen over dit schilderij, de schilder Rieuwers en wat de waarde ervan is.
  Op internet bij Villa Curiosa van Alina Sijthoff (dd 2016) bloemstilleven gevonden met nagenoeg zelfde handtekening van Rieuwers. Het zou gaan om Jan Rieuwers van 1898 te Den Helder in overleden rond 1960.
  Op plaza wordt ook een Rieuwers aangeboden in een oude advertentie. Daarin wordt vermeld dat Rieuwers een schilder is geweest die zijn werken niet verkocht maar aan bekenden gaf zoals dokter om rekening te vereffenen.
  Wie kan mij verder helpen? Mvg Harry uit Zwolle.
 • Re: Rieuwers schilderij?

  02 december 2019 15:12
  Dit is de spaarzame info die ik kon vinden: Jan is geboren op 18 april 1898, in Den Helder (NL). Zijn beroep was Lichtwachter en kunstschilder.
 • Re: Rieuwers schilderij?

  13 juli 2022 16:33
  Beste Harry

  Jan Rieuwers was mijn opa en was kunstschilder. Hij maakte voornamelijk stillevens maar ook kan ik mij herinneren dat hij veel werken had met zeilboten. Ook heeft hij eens koningin Beatrix gemaakt maar haar handen klopte niet, toen heeft hij daar overheen weer een stilleven gemaakt. Dat schilderij heeft jaren bij mijn ouders gehangen. Ik ben al jaren opzoek naar een schilderij van mijn opa, maar tot nu toe niks gevonden. Hij gaf zijn werken altijd weg aan bekende.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.