Informatie gezocht

Zigeunertje

Gepost door j.meijer 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Zigeunertje

    06 augustus 2021 21:51
    Wie o wie kan deze naam ontcijferen? Of zijn het alleen voorletters? Het is een lollig koppie van ja, wat is het? Een jongen? Een meisje? Genderneutraal? Het is 30x40cm.
  • Re: Zigeunertje

    06 augustus 2021 22:09
    Die signatuur is inderdaad onleesbaar, maar ook onmiskenbaar voor wie het weet. "Signed all over" heet dat. Moet je dus net effe kennen, anders kom je er niet uit.

    De schilder heet Willem Jilts Pol (1905-1988). Op het web zie je allemaal broertjes, zusjes en aantrekkelijke moeders van je zigeunertje. [assets.catawiki.nl] Zijn werk gold lang als wat kitscherig, omdat het aan de betraande Italiaanse jongenskopjes doet denken. Maar kijk eens hoe trefzeker hij die knalrooie lipjes neerzet. Hij wordt flink verzameld, ook omdat de prijzen nog betaalbaar zijn. Hij heeft een interessant internationaal leven geleid, trouwde met de dochter van de (toen) beroemdste schilder ter wereld Augustus John en stierf in Zuid-Frankrijk. Zijn dochter trouwde met de (toen) rijkste man ter wereld, John Paul Getty.



    2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/08/2021 22:21 door Hart.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.