Colofon

De Museumserver is een platform voor Nederlandse musea op het Internet, waardoor de toegankelijkheid en de vindbaarheid van deze musea op het World Wide Web wordt verbeterd. De Museumserver is in 1995 gestart, en is in de periode 1996-2007 beheerd door de inmiddels opgeheven Stichting de Museumserver.

Links naar museumwebsites worden gratis aangebracht.

De Museumserver voert verschillende experimenten uit in de nieuwe media, in de vorm van virtuele musea en exposities. Daarnaast vindt onderzoek plaats naar de openstelling van gedigitaliseerde museumcollecties via Internet.

Op de discussiepagina's van ons forum kunt u terecht met vragen over musea, kunst en cultuur. Aankondigingen die niet thuishoren in onze agenda kunt u zelf plaatsen op dit forum.

Musea en kunst- en cultuurinstellingen kunnen gebruikmaken van ons gratis Agenda CMS voor het plaatsen van hun tentoonstellingen en andere activiteiten.

Speciale aandacht heeft de Museumserver voor nieuwe media ontwikkelingen in de Derde Wereld. Zo heeft de Museumserver aan de wieg gestaan van de Africaserver. De Africaserver toont een aantal virtuele exposities van Afrikaanse kunstenaars. Daarnaast biedt de site een verzameling links aan naar musea in Afrika, alsmede een groot aantal verwijzingen naar kunst, cultuur en andere Afrikaanse informatie op het internet.

De Museumserver is een geregistreerde handelsnaam van:

Designserver VOF
Tussen de Bogen 66
1013 JB Amsterdam

+31 (0)20 5318 490
info@museumserver.nl
www.museumserver.nl

KvK Amsterdam: 34.291.345
BTW-nummer: NL 8188.83.844.B01