Aankondigingen

online Kunstveiling Musea en ING voor goed doel

Gepost door museumveiling-nl 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • online Kunstveiling Musea en ING voor goed doel

  17 december 2008 12:36
  www.museumveiling.nl

  Het Instituut Collectie Nederland (ICN) en een aantal musea veilen online kunstvoorwerpen die niet meer in de collecties passen. Voor verzamelaars een mooie kans op unieke voorwerpen. Elke zondagavond om 21.00 wordt het aanbod vernieuwd.
  De opbrengst uit de verkoop van kunst uit de ICN collectie gaat, na aftrek van kosten, naar het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving,dit is overeengekomen met de kunstenaarsbonden.

  Ook ING Art Management veilt 2500 grafische werken uit de ING Collectie, er komen wekelijks 50 nieuwe werken online.
  De opbrengst komt ten goede aan ING Chances for Children, het wereldwijd maatschappelijke ontwikkelingsprogramma van ING dat zich inzet voor onderwijs voor kinderen. ING is een van de grootste corporate donors van UNICEF. Naast de locale initiatieven van ING, steunt ING Chances for Children Unicef bij haar scholenprojecten in landen als Braziliƫ, Ethiopiƫ en India.

  Participerende organisaties:

  Instituut Collectie Nederland, Amsterdam / Rijswijk
  Industrion, Kerkrade
  Museum voor Communicatie, Den Haag
  ING Art Management, Amsterdam
  Stedelijk Museum De Lakenhal, Leiden

  www.museumveiling.nl

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.