Informatie gezocht

Authetieke VOC ballast stenen gezocht

Gepost door Joost ten Bruggencate 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Authetieke VOC ballast stenen gezocht

    17 oktober 2008 11:19
    Hallo,

    Wij, Mothership, zijn gevraagd door de Rijksbouwmeester om de kunstenaar Nathan Coley te assisteren bij de realisatie van zijn opdracht voor het Nederlands Scheepvaart Museum in Amsterdam.

    In het kort: Nathan Coley wil met de authentieke stenen, die tussen 1600 en 1800 door de VOC/WIC gebruikt zijn als ballast voor schepen, een muur maken.
    Deze muur wordt onderdeel van een van de trappenhuizen in het te verbouwen museum.
    De stenen die als ballast gebruikt zijn, werden vaak achtergelaten in den vreemde, waar ze o.a. gebruikt werden voor de bouw van huizen.
    De VOC en WIC voeren o.a. op Indonesie, Malacca (Maleisie), Sri Lanka (voormalig Ceylon), India, Suriname, Brazilie en de Afrikaanse Westkust (o.a. Ghana).

    Wij zijn nu namens hem op zoek naar mensen en/of locaties van waar wij zulke stenen kunnen betrekken.

    Wellicht dat iemand hier iets weet (bijv een contact in den vreemde die zou kunnen helpen) of een tip heeft ("ik weet in een buitenlands depot nog een stapel stenen"), waarmee we onze zoektocht kunnen vervolgen.
    Met vriendelijke groet en in afwachting van uw reactie,

    Joost ten Bruggencate
    Mothership
    www.enterthemotherhsip.com

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.