Informatie gezocht

Herkent iemand dit schilderij en/of deze signatuur?

Gepost door ilsevandenberg 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • Herkent iemand dit schilderij en/of deze signatuur?

  06 mei 2010 21:25
  Dit schilderij hangt bij mijn oom thuis in Zuid-Afrika, hij is kunstliefhebber en is erg benieuwd of iemand het schilderij of de signatuur herkent. Naar horen zeggen zou de schilder bekend moeten zijn, maar hoe kom je daar achter? Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen..!

  Alvast bedankt,
  Ilse van den Berg
 • Re: Herkent iemand dit schilderij en/of deze signatuur?

  07 mei 2010 10:22
  Ik heb het vermoeden dat het een schilderij van Sieger Baukema is.

  Sieger Baukema is geboren op 03-04-1852 in Oudemirdum (Gaasterlân-Sleat)en is overleden op 10-09-1936 in Arnhem. Zijn volledige naam is Sieger Jan Baukema en hij signeerde zijn werken vaak met Sieger Baukema en S. Baukema.
  Hij was getrouwd met Maria Johanna Philipse (getrouwd in 1887)

  Hij heeft zijn opleiding gehad aan de Academie Minerva in Groningen en hij behaalde zijn akte M.O. tekenen in Delft aan de Polytechnische School

  Hij is werkzaam geweest in Oudemirdum (Gaasterlân-Sleat), Groningen, Delft, Deventer (1882-1884), Arnhem (1884), Heelsum(1884-1899) en Arnhem (1899-1936)

  Hij is leerling geweest van Théophile de Bock, Adolf leComte, Johannes Hinderikus Egenberger en Paul Tetar van Elven,

  Hij is werkzaam geweest als schilder, tekenaar, aquarellist en tekenleraar

  Hij was aanvankelijk onderwijzer, daarna van 1881-1884 leraar H.B.S. (tekenen) en directeur van de Tekenschool in Deventer, van 1884-1896 directeur (van 1896 tot 1914 om gezondheidsredenen onderdirecteur en leraar) van 'Kunstoefening' in Arnhem

  Hij had zich gespecialiseerd in het maken van portretten, landschappen, boslandschappen, rivierlandschappen, winterlandschappen, stillevens, bloemstillevens, marines, stadsgezichten, genrekunst

  Hij is lid van de kunstvereniging Arti et Amicitiae geweest in Arnhem

  Werken van deze schilder vertegenwoordigen nog wel enige waarde maar zoals altijd is dit afhankelijk van veel factoren zoals oa onderwerp, grote van het werk, de staat waarin het verkeerd, en de populariteit van de dag.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.