Informatie gezocht

a.j. sap

Gepost door koekkie 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • a.j. sap

    10 mei 2010 16:08
    Kan iemand mij meer vertellen over de kunstenaar A.J.Sap? Bijgaand een afbeelding van een klein schilderij van hem.
  • Re: a.j. sap

    10 mei 2010 17:10
    Mogelijk heeft u een werk van Albertus Jacobus Sap van Drenthe(Amsterdam, 9 december 1835 – Amsterdam, 8 april 1919)

    De kunstschilder Albertus Jacobus Sap tekende en schilderde in romantisch-realistische stijl, bij voorkeur landschappen en riviergezichten. Daarvoor maakte hij reizen naar Groningen en Drenthe en over de rivieren tot ver in Duitsland toe. In 1883 werd zijn 'Gezicht op Schieven' opgenomen in de Drentsche Volksalmanak voor het jaar 1884. Hij was bevriend met de Amsterdamse kunstenaars Frits Schiller (Rembrandtplein) en Albert Hahn(Watergraafsmeer). Sap legde zich steeds meer toe op de romantische Drentse winterlandschappen. Als het had geregend zei hij wel: ‘Onze Lieve Heer heeft het gras weer een vernisje gegeven’. Hij overleed door een val over een hekje na achteruitlopen in de tuin. Hij signeerde zijn schilderijen en tekeningen veelal met A.J. Sap van Drenthe.

    of

    Het is van de zoon van want A.J. Sap van Drenthe had een zoon genaamd Albertus Sap (1868-1959) die eveneens schilderijen en tekeningen maakte.
    De zoon signeerde met “A.J. Sap Jr.” of “A. Sap”.


    Een stapje verder maar nog enkele stapjes te gaan voor dat u zekerheid hebt. Succes met verder zoeken

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.