Informatie gezocht

Oproep Henri Verstijnen

Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Oproep Henri Verstijnen

    20 oktober 1999 12:13
    OPROEP HENRI VERSTIJNEN
    De veelzijdige kunstenaar Henri C.G.M. Verstijnen (Soekaboemi, Java 1882 - Den Haag 1940) werd onder meer bekend om zijn (kinder)boekillustraties en zijn politieke karikaturen voor De Groene Amsterdammer, waarin menselijke karakters op gevatte wijze als dieren werden geportretteerd. Ook in zijn schilderijen, etsen en litho's stond de dierenwereld vaak centraal, die wisselend naturalistisch in beeld werd gebracht of naar de Art Nouveau werd gestileerd. Daarnaast vervaardigde Verstijnen vele portretten en landschappen, als ook gebruiksgrafiek (exlibris, advertentiecampagnes), ontwerpen voor faience (Societé Ceramique, Goudse Plateelbakkerij) en houtsnijwerk. Verstijnen was lid van een Theosofische vereniging en heeft symboliek uit de Theosofische denkwereld in zijn werk opgenomen. Hij signeerde zijn werk doorgaans voluit of met het monogram 'H.V.' Collecties van zijn werk bevinden zich o.a. in het Drents Museum en in het Rijksprentenkabinet. In verband met een geplande publicatie worden eigenaars van werk van deze kunstenaar vriendelijk verzocht om contact op te nemen met drs. Audrey Wagtberg Hansen, Thomsonlaan 94-II, 2565 JE Den Haag, tel./fax 070-3603129, email: wagtberghansen@yahoo.com.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.