Aankondigingen

DUTCH OLD SCHOOL KICKBOXING ICONS

Gepost door TETEM kunstruimte 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

 • DUTCH OLD SCHOOL KICKBOXING ICONS

  08 november 2012 15:11
  In het kader van de tentoonstelling 'K.O. anti-sportsbar' is in TETEM een screening te zien van ‘Dutch Old School Kickboxing Icons’, een posterserie van de hand van mediakunstenaar Arno Coenen. Dutch Old School Kickboxing Icons portretteert tien legendarische kickboksers en trainers die de basis legden voor de dominantie van Nederlandse vechters in de K-1, de internationaal toonaangevende vechtsportcompetitie. Van pionier Thom Harinck, die Badr Hari van de straat plukte en wereldkampioen maakte, tot ex-schaderegelaar Cor Hemmers, die met zijn kampioensteam Golden Glory successen viert van de Amsterdam Arena tot aan de sportpaleizen van Japan.

  De portretten zijn gemaakt voor het gelijknamige boek Dutch Old School Kickboxing Icons, een project van Arno Coenen, Jean-Michel van Braak en Marinus de Ruiter. De initiator van het boek, kunstenaar en kickboksfanaat Arno Coenen, ging op onderzoek uit aan de hand van wedstrijdposters uit de begintijd van het kickboksen, eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Wie waren de mannen op deze posters en wat doen zij nu? Hoe is het mogelijk dat zij Nederland zo op de kaart hebben gezet in een van oorsprong Aziatische sport? De portretten in het boek, gemaakt door Coenen en fotograaf Jean-Michel van Braak, worden aangevuld met interviews door schrijver Marinus de Ruiter. Hierin geven de kickboksers in hun eigen woorden een beeld van de ruwe, ongepolijste begintijd en leveren zij onverbloemd commentaar op recente ontwikkelingen.

  Dutch Old School Kickboxing Icons zet aan tot discussies: wie mist er nog in het verhaal? Waarom is er nu toe nog zo weinig aandacht voor in de Nederlandse media? Is de sport vooruit gegaan? Waarom lijdt de kickbokssport nog steeds onder een slecht imago? Waarom wordt de sport in Nederland nog steeds niet officieel erkend? Dutch Old School Kickboxing Icons is vooral ook een visuele ode aan de explosieve, flamboyante kickbokscultuur. In zijn kenmerkende uitbundige stijl bewerkt Coenen de foto’s van Van Braak tot kleurrijke iconen, waarin de persoonlijkheden en karakters van de geportretteerde kickboksers tot uiting komen.

  Opening: donderdag 6 december om 17 uur, tegelijk met K.O. anti-sportsbar en Multi Solo 'If the kids are united'. De expositie loopt van 22 november 2012 tot en met 6 januari 2013.

  www.arnocoenen.nl

  Credits:
  Curator / samenstelling: Arno Coenen
  Organisatie en productie: TETEM kunstruimte

  Locatie: TETEM kunstruimte, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede
  Openingstijden: di t/m zo 11.00-17.00
  Toegang: gratis
  www.tetem.nl
  1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/11/2012 15:13 door TETEM kunstruimte.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.