Informatie gezocht

ets van B.A. Bongers

Gepost door cinnamon 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • ets van B.A. Bongers

    28 september 2009 13:13
    Dag,

    Wie kan mij een indicatie geven wat deze ets van B.A. Bongers waard is? Ben benieuwd naar de reacties.

    Info over deze kunstenaar:
    Berend Adrianus Bongers was leerling van de Academie voor Beeldende Kunstenaars in Den Haag, leraar Middelbaar Onderwijs voor handtekenen. Was onder meer chef d’atelier bij de Delftse aardewerkfabriek ‘De Porceleyne Fles’. Werd in 1899 benoemd tot tekenleraar aan de H.B.S. en aan de Avondschool te Delft. Was een der oudste bestuursleden van het genootschap ‘Pulchri Studio’ in Den Haag en was lid van ‘Arti et Amicitiae’ te Amsterdam. Woonde en werkte in Delft(ruim 33 jaar tekenleraar aldaar). Schilderde en tekende landschappen(aanvankelijk in de trant van de Haagse School), stadsgezichten, doch later meer figuurstukken en stillevens. Gaf les aan H. Ahrens, J.L.H. Bron, L.P. Frederiks, J.S. Geerling, J. Jansen, P.C. Kramer, L. van Oel, H. Schaap, L. Scheltema, A.J.E. van Stolk.
  • Re: ets van B.A. Bongers

    28 september 2009 15:54
    Etsen worden aangeboden vanaf 50euro oa afhankelijk van onderwerp.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.