Informatie gezocht

opzoeken namen van schilders - artprice

Gepost door mariajozef 
Met uw steun kan de Museumserver dit forum blijven uitbaten.

 • opzoeken namen van schilders - artprice

  30 december 2010 01:19
  Hallo allemaal ,
  er bestaan websites waarop je gratis namen van kunstenaars kan opzoeken - bvb schilders - en op die manier de waarde van een schilderij te weten komt , door afbeeldingen en waardes van andere schilderijen te bekijken. "Artvalue" is o.a. zo'n website. Kent er iemand nog zo'n websites ? Betaalwebsites met afbeeldingen interesseren me ook , maar welk is de beste , er zijn er zoveel : artinfo- artnet - artprice ... .
  Dank voor jullie hulp ,

  Mark
 • Re: opzoeken namen van schilders - artprice

  30 december 2010 14:50
  De belangrijkste drie heb je al. Voor Europa is artprice nog steeds de beste, maar je krijgt geen plaatjes te zien als je niet betaalt. Misschien is jou ook opgevallen dat Artsalesindex soms toch meer heeft dan artprice omdat ze veel verder in de veilinggeschiedenis teruggaan dan de laatste 15 jaar. Ik gebruik heel soms Icollector en Askart. Er zijn ook lokale betaalsites voor de Italiaanse en Spaanse markt zoals arcadja en zo, maar dat zijn doodgeboren initiatieven. We hebben in Nederland ook een betaalsite op www.metzemaekers.com voor 75 euro per jaar. Geen idee hoe groot die is en of je er iets aan hebt. Ook te noemen zijn de webarchieven van veilinghuizen als Glerum, Sotheby's en Christie's. Kijk ook eens op de heel toegankelijke Datenbank van www.van-ham.com waar ook veel oudere Nederlandse kunst te vinden is.

  Als het niet om de waarde maar alleen om het identificeren van zelfs een totaal onbekende Nederlandse kunstenaar gaat, is de RKD-site een geweldige tool. Als hij daar niet staat, staat hij nergens. Overigens zijn daar tegenwoordig ook veel buitenlanders te vinden, wat het zoeken er niet makkelijker op maakt. Je hebt ook het Getty, maar daar moet je de weg in weten. Een aanrader die haast niemand kent is www.comanducci.it/en/ Daar moet je de naam (of het eerste deel ervan) rechtboven intikken en twee(!) keer op het pijltje klikken. Dan rolt wel de langste lijst kunstenaars met die naam eruit die ik ken. Langer vaak dan artprice, dat alleen de norm van veilingresultaten hanteert. Commanducci heeft eerst alle namen uit lexica als de Benezit, Scheen en ThiemeBecker etc overgenomen ongeacht waarde en meestal kom je dus niet verder dan de correcte naam plus voornaam. Maar vaak is dat de belangrijkste eerste stap. Daar kun je dan beter elders mee doorzoeken, want hun verdere info over individuele schilders is duur en chaotisch. En tja, waar zou de allergrootste verzameling gegevens te vinden zijn? Natuurlijk bij onze gewaardeerde oosterburen: het Allgemeines Künstlerlexikon Online heeft biografieën van meer dan een miljoen kunstenaars. Dat doet zelfs het Getty ze niet na. Probeer het eens uit, zou ik zeggen. Kost maar 2490,- euro per jaar.
 • Re: opzoeken namen van schilders - artprice

  30 december 2010 21:54
  Wat ik altijd wel een aardige vind is [www.artvalue.com].


  Gratis, vaak afbeeldingen en veilingopbrengst.
 • Re: opzoeken namen van schilders - artprice

  31 december 2010 00:18
  Bedankt HART voor deze dikke boterham informatie !!!

  Mark
 • Re: opzoeken namen van schilders - artprice

  03 januari 2011 19:14
  Kijk maar even op:

  [www.schilderijen-site.nl]

  Daar vind je ALLE namen, veel biografieen en
  je kunt daar ook vragen stellen.

  Voor de waarde moet je kijken bij :

  Het Lexicon Veilingopbrengsten Hollandse Schilders.
 • Re: opzoeken namen van schilders - artprice

  15 juni 2011 22:02
  Hallo,

  probeer zeker ook eens

  [www.youvalyou.com]

  Daar kan je naast schilderijen ook allerhande andere objecten opzoeken.

  Wat verder leuk is aan deze site:

  Volledig gratis en geen login nodig, en ook op de resultaten die je vindt, kan je direct doorclicken en dan zie je ineens de bronsite (zoals christies, sothebys, ...) en kan je de info ook ineens verifiëren.

  Ook toont de site afbeeldingen van de objecten.

  Groeten!!!  1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/06/2011 10:27 door willly10000.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.