Informatie gezocht

J.J.Aarts

Gepost door robver50 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • J.J.Aarts

    23 december 2011 19:55
    wij zijn in het bezit van deze aquarel van J.J.Aarts. hij is vermoedelijk gemaakt rond 1900-1905. nu is er van deze afbeelding wel een ets bekend maar niet een aquarel. Aarts was een goede tekenaar/graveur.
    - heeft hij deze gemaakt als studie voor de ets?
    - zijn er meer aquarels van hem bekend?
    - iemand enig idee van de waarde?

    groeten Rob Verhoef
  • Re: J.J.Aarts

    23 december 2011 22:03
    Na wat zoekwerk heb ik gevonden dat een aquarel met exact dezelfde voorstelling, naar ik aan neem uw werk, is aangeboden om te worden geveild voor de Christie's veiling Nineteen to Now, art from the 19th, 20th & 21st centuries, including Topographical Observations, African and Indonesian Pictures op 8 sept 2009 in Amsterdam.
    Hij werd aangeboden als een potlood, pastel en aquarel op papier. De afmeting was 26,5x20cm.


    Dit werd er toen over dit werk gezegd door de expert van Christie's:
    Zo legde Johannes Josephus Aarts bouwwerkzaamheden rond het Rijksmuseum vast, maar dan in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het bieden begint bij zevenhonderd euro. Het is dan ook geen meesterwerk. "Het is een kleine aquarel van een kleine meester," zegt specialist Odette van Ginkel van Christie's. "Een klein, lief werkje."


    Hij werd toen inderdaad geschat op 700-900euro.
    Hij haalde dat bedrag niet en is toen niet verkocht.

    Ik hoop dat u hier mee verder kunt.
  • Re: J.J.Aarts

    24 december 2011 22:54
    hartelijk dank voor de info. nu vraag ik me alleen nog af of de aquarel is gemaakt als voorbeeld voor de litho of dat Aarts er achteraf nog een aquarel van heeft gemaakt.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.