Informatie gezocht

WW 97

Gepost door JohannaFranc 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Re: WW 97

    13 maart 2013 16:17
    Willem WITSEN lijkt me. Kan zeker gezien de datum (18)97 (etsen liggen tussen 300-500)

    Kunstschilder, fotograaf, etser
    Geboren te Amsterdam, 13 augustus 1860 – gestorven te Amsterdam 13 april 1923

    Opleiding: Willem Witsen genoot vanaf 1878 zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Al tijdens zijn studie zat Willem Witsen in het bestuur van de kunstenaarsvereniging Sint Lucas. Ook richtte Willem Witsen de Nederlandse etsclub op. In 1883 heeft Willem Witsen zijn eerste tentoonstelling en drie jaar later ontvangt hij een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Later wint Willem Witsen op de Wereldtentoonstelling in Parijs (1900) een gouden medaille.
    Woont en werkt in Amsterdam

    Willem Witsen was een van de Tachtigers, een groep jonge Nederlandse kunstenaars die veel artistieke en politieke invloed uitoefenden. Willem Witsen was gespecialisserd in stadsgezichten, deze worden beschouwd als zijn sterkste werk. Verder schilderde Willem Witsen tijdens zijn leven veel bloemstillevens en portretten. Het atelier van Witsen, het zogenaamde Witsenhuis, bestaat nog steeds als Rijksmonument.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.