Informatie gezocht

Munthe

Gepost door Diny Cox 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Re: Munthe

    20 januari 2002 14:58
    Monrgenstjerne Munthe was de zoon van de Noorse schilder Ludvig Munthe en heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in Dusseldorf en werd in 1893 professor aan de Akademie aldaar. Gedurende zijn leven maakte hij vele reizen naar Nederland en was hij een groot bewonderaar van de schilders van de Haagse school. Hij vond dan ook zijn onderwerpen veelal aan de Noordzee kust bij Scheveningen en Katwijk, welk dorp hij in 1889 voor de eerste maal bezocht, waarna hij de volgende jaren de zomermaanden steeds in Katwijk doorbracht. In 1897 verhuisde hij naar Den Haag en werd door H.W. Mesdag geintroduceerd in het artistieke milieu. In 1901 betrok hij met zijn vrouw het huis Huize Sigrid aan de Noord boulevard te Katwijk, aan de rand van het strand. Hij bleef daar tot 1908 en keerde toen terug naar Den Haag.

    Tekst: Glerum

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.