Informatie gezocht

Wie weet meer over deze schilder?

Gepost door scharrelaar 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Wie weet meer over deze schilder?

    28 januari 2017 18:37
    Over de schilder (P. Verberghen ?) van onderstaande schilderijen kon ik op internet nagenoeg niets vinden. De achterkanten van de schilderijen zagen er niet al te oud uit, en daarop was ook verder niets te zien.

    Kent iemand deze schilder?
  • Re: Wie weet meer over deze schilder?

    29 januari 2017 17:40
    Zou schilderij 2 een studerende rabbijn voorstellen? Maar wat zit er dan in de flesjes?

    Kennelijk heeft P. Verberghen inderdaad een of meer schilderijen van een rabbijn geschilderd. Zie (helaas zonder afbeelding):

    [www.worthpoint.com]
  • Re: Wie weet meer over deze schilder?

    31 januari 2017 09:15
    Goedendag,

    Wie o wie weet wie de schilder zou kunnen zijn van deze2 doeken. We hebben ze laten restaureren maar er is geen signatuur te ontdekken. Vermoedelijk zijn ze van rond 1900 en hebben ze een link met de vrijmetselarij. Ze zijn groot, ongeveer 2 meter hoog en 1 meter breed.
    Alvast hartelijk dank!

    Mvg,
    O.Deker
  • Re: Wie weet meer over deze schilder?

    27 maart 2017 16:51
    Weer eens gezocht, met dit resultaat:

    [www.google.nl]

    Het ziet er dus naar uit dat het "P. Verberghem" (met een 'm' in plaats van een 'n') moet zijn. Maar wie is dat? Graag zou ik wat meer info over die schilder hebben.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.