Informatie gezocht

rare kop.

Gepost door van_oma 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • rare kop.

    29 november 2019 13:34
    Weet u wie dit gemaakt heeft? Is het een tekening, litho, gravure? Het is 24x18cm op papier, in een lijst die van achter dicht geplakt is. Er staat iets boven ' Fod & Künsten' of dergelijke. Hij was al voor de oorlog in onze familie.
  • Re: rare kop.

    29 november 2019 14:20
    Het is een nogal zeldzame ets uit 1921 van de bekende Duitse expressionist Lovis Corinth. Er staat ' Tod & Künstler', dus 'de Dood en de Kunstenaar'. De waarde is afhankelijk van toestand en eventueel van notaties, nummering e.d., specialistische factoren die ik niet paraat heb, maar deze ets is al eens voor meer dan 4000 euro verkocht.
  • Re: rare kop.

    29 november 2019 19:05
    Wat fijn! Hij stond al klaar voor de kringloopwinkel, net op tijd dus. Ik heb even gegoogelt, Louis Corinth is in Zandvoort gestorven en onze ets is daar in de Brederodestraat bij kunsthandel ‘Sint Jan’ ingelijst. Dat maakt het extra bijzonder!

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.