Informatie gezocht

Kan uit de signatuur niet opmaken wie deze schilder is of was

Gepost door marcelklein 
Steun de Museumserver en help ons deze dienst in de lucht te houden. Ziet u geen advertenties of blokkeert u de Adsense Cookies, overweeg dan een donatie. Dank!

  • Kan uit de signatuur niet opmaken wie deze schilder is of was

    26 december 2021 15:23
    Beste,
    Kan iemand mij meer vertellen over het schilderij op de foto’s. Nadat mijn ouders zijn overleden heb ik dit schilderij als aandenken mee genomen, gekregen . Mijn vader kwam uit Indonesië en mijn moeder uit Duitsland dus een hele geschiedenis van ups en downs. Dus neem aan dat het schilderij niet de hoofdprijs had. Maar daar in tegen wel misschien de nodige lading heeft. Het schilderij hing zolang ik mij kan herinneren bij ons aan de muur dus ik zou niet weten hoe oud dit schilderij is. In een vage herinnering heb ik ooit door mijn vader horen zeggen dat het een drieluik was. Ik zelf heb lopen zoeken maar kon tot op heden niks vinden. De winkel die op het stickertje staat bestaat niet meer. maar ik denk dat hij hier opnieuw ingelijst is. Zelf kon ik de naam van de schilder ook niet ontcijferen maar misschien dat hier iemand aanwezig is die dit wel kan. In ieder geval bedankt voor de moeite.
  • Re: Kan uit de signatuur niet opmaken wie deze schilder is of was

    27 december 2021 10:15
    Het lijkt op -stein te eindigen, maar ook op -dam.... Maar ik zou bij dit thema een Javaanse naam verwachten. Meestal werden zulke portretten als paar verkocht, dus dan ontbreekt het vrouwtje. Deze schilder moet gezien de kwaliteit toch een zekere bekendheid hebben.
    Zou je nog een foto kunnen maken, met andere belichting o.i.d.?

    Als we er hier niet uitkomen, zou je foto's naar het Zeeuws Veilinghuis kunnen sturen. Die zijn erin gespecialiseerd. Of naar het Tropenmuseum.
  • Re: Kan uit de signatuur niet opmaken wie deze schilder is of was

    28 december 2021 14:44
    Beste uverb,
    Fijn dat u reageert op mijn bericht. Ik zal met ander licht wat meer foto’s maken. Alvast vriendelijk bedankt voor uw moeite.
  • Re: Kan uit de signatuur niet opmaken wie deze schilder is of was

    29 december 2021 21:31
    Zal morgen nog een paar foto’s toevoegen.

Powered by phorum. Template based on Bluelime by Scriptmonkeys. If there are any problems with the forum, please contact the webmaster.